ZORUNLU GÖÇ VE MÜBADELE KONULU RESİM SERGİMİZE DAVETLİSİNİZ.

ANILARINI PEŞLERİNDEN SÜRÜKLEYENLERE

‘’Anılarını Peşlerinden Sürükleyenlere’’ isimli Resim Sergisi; Özellikle Anadolu olmak üzere dünyanın her yerinde savaş, politika, baskı, sürgün, açlık gibi nedenlerle zorunlu göçe zorlanan insanların geride bıraktıkları anılarını canlı tutma amaçlı hazırlanmış, 62 Ressam-Sanatçı tarafından yapılan resimlerden oluşmaktadır. Ayrıca; söz konusu sergi ile Mübadele döneminde Anadolu’ya getirilen Türkler ile Anadolu’dan Yunanistan’a Lozan Anlaşması gereği gönderilen Rumların hikâyelerinin anlatıldığı bir sergi özelliği taşımaktadır. Ve son olarak da günümüz Ortadoğu coğrafyasının kanayan yarası Suriye. Suriye’deki iç savaş ve Dünya’nın buna sessiz kalması sonucu ortaya çıkan acımasız ve insanlık dışı tablo. İnsanların yaşamış oldukları insanlık dışı vahşet ve acıları, zorunlu göçleri yine bu sergi aracılığıyla anlatılmaya çalışıldı.

PROGRAM:
Tarih: 29 Nisan 2016 Cuma
Saat : 19.00
Yer : Bursa Göç Tarihi Müzesi Müze Galeri Alanı

NOT: Ayrıca Aynı gün ve Yerde Saat 17.00 de Fotoğraf Sanatçısı Sn. Uğur Gökhan’ın sunacağı, “ANALOGTAN DİJİTALE FOTOĞRAFIN SANATSAL AÇIDAN TARİHSEL GELİŞİMİ” konulu seminerimize’de davetlisiniz.
(Katılım ücretsizdir)

Bursa-Davetiye