Göç Müzesi 4 Yaşında.

Bursa Göç Tarihi Müzesi; Günümüzden 12.000 yıl öncesine dayanan uygar yaşam izlerinden başlayarak günümüze kadar Bursa’ya yapılan göçleri; siyasi, sosyal, ekonomik, demografik ve sosyolojik açıdan ele alıp somut ve somut olmayan kültürel mirasımız ile anlatmayı, öğretmeyi hedeflemektedir.

Müzemiz; Bursa’daki bu yoğun demografik hareketliliği, bu canlılığın getirmiş olduğu kültür ve medeniyeti bilimsel kaynaklarla da destekleyip tek merkezde toplayıp sürekli canlı tutmakta ve ilgililerine aktarmaktadır.

Göç konusu; yaşayan canlı bir organizmadır, dünyanın her yerinde ve her dönemde karşımıza çıkabilmektedir. Müzemiz bu yönüyle; koleksiyonlarıyla, sergileriyle, ulusal ve uluslararası projeleriyle, atölyeleriyle kendisini sürekli yenileyen, değişen ve gelişen bir potansiyele sahiptir.

Müzemiz; konum olarak sadece bulunduğu coğrafyada değil Balkanların, Kafkasların ve Ortadoğu’nun kadim tarihi ile geniş kültürel birikime sahip olup her yaş ve meslek gurubuna hitap edecek kapasiteye sahiptir.

Müzemizde;

• Grup gezilerinde rehberlik hizmetimizi yöresel göçmen kıyafetiyle yapmaktayız.
  • Müzemizde; İşitme engellilere; işaret dili ile anlatım yapılabilmektedir.
  • Görme engelli ziyaretçilerimize beril alfabeli rehber kitapçık ile hizmet vermekteyiz.
  • Yurtdışından gelen yabancı ziyaretçilerimize broşürlerimiz yanı sıra sesli rehber hizmeti de sunmaktayız.

Bursa Göç tarihi Müzesi açıldığı günden bugüne 260.000 ziyaretçisi ile

• 18 Konferans, Panel, Sempozyum
  • 26 Ulusal-Uluslararası; Fotoğraf, Resim ve Obje Sergisi
  • 5 Dijital Gösteri
  • 1 Ulusal Resim Yarışması

Düzenleyerek toplamda 50 Etkinlik ile gelecek dönemlerdeki etkinlik sayısını da arttırmayı hedefliyor.

Açılış yıldönümü etkinliği Göç Müzemizin akademik danışmanı sayın Prof. Dr. Yusuf OĞUZOĞLU’nun ‘’Göçlerle Kurulan Şehir Bursa’’ konulu konferansı ve kokteyl akabinde nihayete erecektir.