18 ARALIK DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ GÖÇ MÜZESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

18 Aralık 2016 da Dünya Göçmenler Günü kapsamında açılan “Göç Mektupları ve Göçmen Portreleri” konulu resim sergisi projesi büyük ses getirerek amacına ulaşmıştı. Türkiye ve Suriye adına sergiye çalışmalarıyla katılan öğrenciler belgesel nitelikte özel bir projeye imza atmışlardı.

Bu sene yine Belediyemiz öncülüğünde Bursa Göç Tarihi Müzesi ile Bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığında, 18 Aralık 2017 Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla hazırladığımız ”Göç ve EmpatiKonulu Konulu Uluslararası Resim Sergisi ile de dünyanın farklı bölgelerinden insanların göç olgusunu nasıl ele aldıklarını inceleme fırsatını bulacağız. Sergiye 20 farklı ülkeden 100’e yakın profesyonel sanatçı eserleriyle katılacak.

Yine, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü kapsamında; İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik hazırladığımız ”Göç ve Empati” Konulu Ödüllü Ulusal Resim Yarışması ile; Göç ve Empati konusunun çocukların bakış açısından nasıl anlaşıldığını, yorumlandığını ve gözlemlerinin sonucunda görsel sanatlar perspektifinden nasıl ele aldıklarını görmeyi amaçladık. Değerler eğitimi kavramları içinde empati kurmalarını sağlamak ve sanatsal yolla duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri hedefledik. Böylece sanatı sevdirmek ve yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına zemin hazırladık. Yarışmaya Türkiye geneli 74 ilden toplamda 1577 öğrenci resim çalışmasıyla katılmıştır. Uzman bir heyet tarafından yapılan oylamalarla her bir kategoride 1., 2., 3. ve mansiyon ödülü almaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiştir.

Hazırladığımız Göç ve Empati Konulu Uluslararası Resim Sergisi ile Ödüllü Ulusal Resim Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni; 19 Aralık 2017 Salı günü Saat: 18.00 de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Bursa Göç Tarihi Müzesi, Müze Galeri Alanında gerçekleştirilecektir.

Etkinliğimize katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

Göç ve Empati Dijital Medya Sosyal Medya