GÖÇ MÜZESİ’NDE RUMELİSİAD İZLERİ

Bursa, Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Kültür-Sanat komisyonu etkinliğiyle Atatürk’ün Bursa’ya 17. ve son gelişini anarken, üyelerin katkılarıyla oluşturulan Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde RUMELİSİAD köşesinin açılışını gerçekleştirdi.

RUMELİSİAD BAŞKANI EROL KILIKÇIER: ‘TARİHİMİZ KAPALI SANDIKLARDA KALMASIN’

Açılış konuşmasını yapan RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer, en büyük Rumelili diye kabul ettikleri Atatürk’ün Bursa’ya son gelişi anısına gerçekleştirilen programın kuşaktan kuşağa aktarılması gerektiğini belirterek bu konuda öncü olacaklarını belirtti. Kılıkçıer, ‘Göç tarihi müzesi insanlık tarihinin akışını gösteren sosyolojik bir vaka ve realitedir. Sizler de müzeyi incelediğinizde kendinizden, ailenizden bir şeyler bulacaksınız, o duygu selinin içine gireceksiniz.’ Dedi. Kılıkçıer, ninelerimizden, dedelerimizden kalan ve kapalı sandıklarda saklanan kıymetli objelerin nesilden nesile aktarılmasının tek yolunun paylaşmak olduğunu belirterek herkesi Göç Tarihi Müzesi’ne davet etti.

Programın ardından üyelerin ve misafirlerin katılımıyla açılışı yapılan Göç Tarihi Müzesi RUMELİSİAD köşesi büyük beğeni topladı. Traş takımından, yün örme makinasına, plakçalardan, üstü işlemeli sobaya kadar pek çok özel eseri Göç Tarihi Müzesi’ nde görebilirsiniz.

fg_05

fg_10