Göç Müzesi Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde…

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ile Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile yapılan protokol ile hastanede yatan çocuklara yönelik atölye çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.
Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı Göç Tarihi Müzesi personeli tarafından Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören çocuklara yönelik atölye çalışmaları devam ediyor. Müze işlevleri ile beraber aynı zamanda kişisel el becerilerini geliştirmeyi amaçlayan atölye çalışmaları ile hem çocuklar hem de ebeveynler tarafından büyük ilgi gördü. Çocukların mevcut hastalıklarını bir nebze dahi olsa unutma güzel vakit geçirme, bilgilenme ve eğlenme olanağı buldukları atölye çalışmalarından büyük mutluluk duyan çocukların yüzlerindeki gülümseme yapılan çalışmanın faydalı ve gerekli olduğunu ortaya koymuş oldu.
Hastane yetkilileri tarafından da büyük ilgi gören ve her hafta farklı bir müze tarafından yapılan etkinliklerin verimli ve eğitici olduğu kadar, çocukların keyifli vakit geçirme konusunda faydalı bir çalışma olduğu ve aralıksız devam edilmesi gerektiği hem ebeveynler hem de hastane yönetimi tarafından ifade edildi. Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ise; atölye çalışmalarının, çocukları hem bedensel hem de psikolojik olarak rahatlattığına vurgu yaparak her hafta farklı bir müze tarafından aralıksız devam edeceğini söyledi.