ÖZEL İNSANLARLA İLETİŞİM PROGRAMLARI BAŞLIYOR

ÖZEL İNSANLARLA İLETİŞİM PROGRAMLARI 1

Engelli Bireyler ve Aileleri İle Doğru İletişim Konferansı

Danışman, Eğitmen, Yazar: Adem KUYUMCU

2015 yılında Engelsiz müze sloganı ile birçok projeye imza attık. İlk olarak müzelerimizde daimi rehberlik hizmeti sunan personellerimize işaret dili ile müze anlatımı yapabilmeleri için eğitim almalarını sağladık. Yapılan sınavda başarı gösteren rehberlerimiz belgelerini almaları akabinde işitme engelli ziyaretçilerimize yönelik anlatımlarına başladılar. Akabinde görme engelli ziyaretçilerimiz için beril alfabesi ile rehber kitapçıklar hazırladık.

Her yıl Aralık ayında Engelliler Haftasında engellilerimize yönelik; zeka ve yetenek üstünlüklerini kanıtlama adına hazırlamış oldukları sergiler, söyleşiler, dans gösterileri gibi çalışmaları gerçekleştirdik.

Engelsiz Müze Projesi kapsamında yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekliyoruz. Özel İnsanlarla İletişim Programları serisinin birincisi olarak Danışman, Eğitmen, Yazar, Savunucu; Âdem Kuyumcu tarafından verilecek Engelli Bireyler ve Aileleri İle Doğru İletişim konulu konferans ile Engelli bireylerden ziyade onlar ile etkileşim içerisinde olan, ilişki kuran aileleri, iş arkadaşları, dostları ve herkes. Tüm bireylere yönelik olan bu konferans ile özel insanlar olarak tabir ettiğimiz bireylere yönelik bakış açımız ve yaptığımız yanlışlar neler onları öğrenmiş olacağız.

Bu alanda birçok ilke imza atmış Danışman, Eğitmen, Yazar, Savunucu Adem Kuyumcu tarafından 28 Mart Çarşamba Saat: 14.30 da Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde verilecek Konferansımıza davetlisiniz.

engelliler ekran